Nu ska jag, min bror och min mamma baka kanelbullar.
Om ni vill veta receptet så kommer det nu:
 
        .Ingredienser:
  • 25 g jäst
  • 75 g smör
  • 2.5 dl mjölk
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk malen kardemumma
  • ca 7 dl vetemjöl
 
        Gör så här:

Smula ner jästen i en degbunke.  Smält matfettet och tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt, 37 grader. Rör ut jästen i lite av degvätskan och tillsätt sedan resten. Tillsätt salt, socker och kardemumma och rör om.

Använd gärna elvisp med degkrokar eller hushållsmaskin för att arbeta in allt vetemjöl i degen. Degen ska bli mjuk och smidig. Låt jäsa 30 minuter övertäckt.

Gör fyllningen. Rör ihop matfett, socker och kanel.

Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 20 x 50 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär ca 1 ½ cm tjocka skivor och lägg dem i bullformar med snittytan uppåt. Låt jäsa ca 30  minuter.

Vispa upp ägget med vanlig visp och pensla försiktigt på bullarna (inte trycka hårt). Strö över pärlsocker.

Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 8-10 minuter eller i varmluftsugn 200 grader i 10-12 minuter